Посвята у студенти УМСА

15 вересня 2020
986

15 вересня 2020 року відбулося урочисте зібрання, присвячене зарахуванню студентів на перший курс Української медичної стоматологічної академії.

Посвята студентів 1 курсу, а також 2 курсу з нормативним терміном навчання у студенти УМСА проходила відповідно до вимог карантину – під відкритим небом на подвір’ї академії, з дотриманням маскового режиму і соціальної дистанції.

Цей день для наших студентів завжди  особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя на шляху здобуття затребуваної та суспільно важливої професії.

З привітанням та напутніми словами до нових членів великої родини УМСА, яка у наступному році відзначить свій 100-річний ювілей, звернувся ректор Української медичної стоматологічної академії, професор Вячеслав Ждан. Він вручив першокурсникам символічні ключ до знань та студентський квиток. Зокрема, сказав таке: «Професія лікаря – це не тільки набір глибоких професійних знань, навичок та умінь. Це – перш за все, стан душі, готовність жертвувати своїм часом і постійно навчатися, інтелігентність, і, звісно ж, людяність у всіх її проявах. Пам’ятайте, що ви обрали складну, але надзвичайно важливу та гуманну професію. Вчіться бути не тільки лікарями, а і справжніми порядними людьми, розумними, добрими, милосердними. Медицина – найблагородніше з усіх мистецтв. І я бажаю вам усім освоїти це мистецтво. Щасливого вам польоту, плідної та результативної праці, всебічного розвитку та підкорення нових вершин медичної науки!».

Особливо запам’ятаються слова побажань ректора УМСА, професора Вячеслава Ждана: берегти кращі традиції академії та бути гідними почесного звання студента-медика.  

Теплі слова вітань нашим першокурсникам лунали і від поважних гостей. Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, перший заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Лунін, директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак, директор Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Віта Ковальська бажали студентам та викладачам академії успіхів, наснаги, натхнення і віри у себе, а також висловили впевненість, що більшість із нинішніх першокурсників долучаться до примноження здобутків академії та нашої країни.

Ще зовсім юні першокурсники, які надалі будуть опановувати найвідповідальніший фах, проголошують Клятву студента УМСА, вперше в житті одягають свої професійні білі халати та шапочки. Вони вже офіційно набули статусу студентів Української медичної стоматологічної академії і влилися у її 5-тисячний колектив студентської спільноти. Окрилено лунає Гімн академії, запалюючи в серцях безмежний вогонь любові і натхнення до вже такої рідної Alma Mater.

Радо зустріли майбутніх лікарів на порозі студентського життя також декани стоматологічного факультету Алла Сидорова, медичного факультету №1 Микола Рябушко, медичного факультету №2 Денис Капустянський та керівник навчально-наукового медичного інституту Жанна Кундій.

Святковий захід супроводжували виступи художніх колективів академії, які подарували присутнім зворушливі пісні та запальні танці.

Ось він, довгоочікуваний початок нового навчального року для усіх! Першокурсників вітаємо з тим, що вони стали студентами нашої найкращої Української медичної стоматологічної академії, а викладачів та студентів-старшокурсників також з новим етапом у навчальному процесі. Усім здоров’я та успіхів! Щасти!