Відбулося засідання Наглядової ради

19 грудня 2019
844

19 грудня 2019 року в УМСА у форматі «круглого столу» відбулося засідання Наглядової ради.

Серед основних питань порядку була заслухана доповідь ректора академії Вячеслава Ждана про навчально-науковий процес у 2019 році.

У доповіді було виокремлено, що академія за своїми досягненнями у минулому році, ввійшовши у топ-200 вишів України, посіла за цим рейтингом 42-е місце, зокрема, серед тільки державних вишів (їх близько 800) ввійшла у топ-200 знаних в Україні і за її межами, у спільноті ж із державних та недержавних вищих навчальних закладів має 29-місце, у так званому регіоні (Суми, Полтава, Дніпро, Кропивницький) – академія на почесному 5-му місці, а в самій Полтаві вона також лідер із вищої освіти – посідає 1-місце.

Започатковані і введені у навчальний процес нові спеціальності, заплановано підготовку фахівців з громадського здоров`я та фізичної реабілітації. У найближчих планах також трансформація медичного коледжу УМСА в інститут медсестринства. Значно розширене коло міжнародного співробітництва, першою в Україні УМСА провела акредитацію по аспірантурі за такими напрямками, як біологія, стоматологія та внутрішні хвороби, відкрито Вчену раду із захисту кандидатських і докторських дисертацій. Академія має достатньо потужну лікарську базу. 53% всієї лікувальної практики здійснюється науковцями академії, 27% викликів по санавіації випадає на долю працівників УМСА. Окремої уваги заслуговує робота хірургічного корпусу академії. Хірурги оперують майже у всіх напрямках, будь то внутрішня медицина, гінекологія, урологія, онкологія та інш. Для цього створена потужна лікарська база з унікальним обладнанням.

Серед питань, які потребують вирішення у наступному році, – побудова симуляційного Центру, розподіл проходження інтернатури та інш.

Члени Наглядової ради мають наміри брати активну участь у діловому житті академії та допомагати керівництву у вирішенні тих чи інших питань. А відтак серед пропозицій включити в плани на наступний рік було висловлено чимало слушних ідей.

Ректор УМСА Вячеслав Ждан погодився передати їх для обговорення у відповідних структурних підрозділах УМСА.

На завершення він привітав всіх із Днем Святого Миколая та прийдешнім новим роком та побажав плідної конструктивної праці на благо України.