28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України

28 жовтня 2019
706

28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України

Відбулося покладання квітів ветеранами війни та учасниками бойових дій до Вічного вогню на Меморіалі Солдатської Слави з нагоди 75-річниці вигнання з України нацистських окупантів. Представники ради ветеранів УМСА в складі організації ветеранів Шевченківського району м. Полтава висловили свою безмежну вдячність дорогим ветеранам за жертовність і мужність в боях, за важку працю у повоєнні роки, за силу і віру в перемогу добра.
Неймовірно високу ціну заплатив український народ за перемогу у Другій світовій війні: мільйони полеглих у боях, загиблих в окупації, концтаборах та на каторжних роботах, мільйони ненароджених, десятки тисяч зруйнованих міст і сіл. Звитяжна битва за Україну, що тривала майже 2 роки, стала одним із вирішальних чинників розгрому військ нацистського агресора. Полтавщина 75 років тому - протягом усього 1943 року - була однією із найгарячіших точок не лише за масштабами гарячих боїв на території колишнього СРСР, а на театрах бойових дій всієї Другої Світової війни.
Полтавщина увійшла в історію як одна із небагатьох областей України та СРСР, яку протягом 1943 року радянські війська прагнули звільнити тричі: у лютому, серпні та вересні. Наші земляки-старожили, які були і в окупації, і в евакуації, пам’ятають, що на початку вересня 1943 року вони говорили один одному: "Уже втретє цього року нашу рідну Полтавщину почали звільняти. Дай Боже, щоб востаннє!"...