Ще один крок до мрії

11 листопада 2019
713

Ще один крок до мрії

Студенти 3, 4 та 5 курсів СНГ кафедри пропедевтики хірургічної стоматології взяли участь у науково-практичній конференції «Концептуальна пародонтологія VIII», що відбулася на базі навчального центру «Perio-Art Academy» компанії «Віола Медтехніка» (м. Полтава).

Учасниками теоретичної частини стали: доцент Дубровіна О.В., як відповідальна за роботу СНГ на кафедрі, студенти – Бодаква Ю., Бодаква А., Шевчук А., Новікова Л., Бурченко Л., Хлєбутін В., Шишов М., Шитов М. та лікар-інтерн першого року навчання за спеціальністю «Стоматологія» – Скрипник М.І.

Під час конференції з доповідями виступили: професор Петрушанко Т.О., доцент Островська Л. Й., лікар-стоматолог Геранін С. І., лікар-стоматолог Бариляк А. Я. (м. Львів); лікар-стоматолог Гарбуз О. М. (м. Харків). Усі доповідачі охоче відповідали на запитання учасників семінару.

Студенти СНГ кафедри Шевчук А. Р. та Новікова Л. Р. також взяли участь і у практичній частині конференції: 1). майстер-клас «Скейлінг за допомогою Cavitron Jet+(Dentsply)» з демонстрацією професійної гігієни порожнини рота на пацієнті та індивідуальна робота на фантомах; 2). майстер-клас «Закритий кюретаж» з відпрацювання мануальних навичок ручного скейлінгу на моделях із застосуванням високоточних інструментів фірми Nova (Великобританія).

Студенти академії отримали безцінний професійний досвід від лекторів конференції в об’єктивізації пародонтологічного статусу, ятрогенії у пародонтології, сучасних підходах до професійної гігієни порожнини рота, концепції періоприйому на етапі підтримуючої терапії з використанням лазерних технологій, ендо-періо ураженнях та паралельних мірах ендодонтії. Всі учасники отримали сертифікати, а головне – нові знання, неоціненний досвід, який дозволить ще на крок наблизитися до заповітної мети – здобути омріяну професію лікаря-стоматолога.