Студент ПДМУ — із Польщі про навчання та волонтерську діяльність

17 березня 2022
427

Студент 6 курсу медичного факультету № 1 Даніїл Єфімчук у ці дні опинився у Рудавці Романівській у Польщі. Там він навчається за програмою Еразмус+, а незадовго до війни поїхав у якості тренера-лідера групи у Проєкті «Ми створюємо відкритий світ: інклюзія, діджиталізація і природа».

З 21 лютого 2022 року по 7 березня 2022 року учасники цього проєкту повинні були обговорювати та вивчати проблеми людей з інвалідністю і створення умов для них у нашому середовищі. Щойно прибули до Польщі, як почалася війна, і плани довелось змінити, а учасникам згрупуватись і перепрофілюватись на роботу з біженцями, які в’їжджають у Польщу. Ми зв’язались з Даніїлом телефоном для короткого інтерв’ю.

  • Як настрій, Даніїле?

Бойовий. Біженців прибуває з кожним днем більше, усіх їх треба зустріти, забезпечити необхідним, поселити, у разі необхідності — надати першу медичну допомогу.

  • Як вирішуються проблеми з житлом?

Ми зараз працюємо з членами правління ГО «Центр культури та розвитку «Горизонт» Наталією Киричок та Наталією Винник над цим. Живемо у Рудавці Романівській, тут розміщені готелі, в яких ми і допомагаємо селити прибулих. Наразі допомогли вже влаштуватися 50 родинам.

  • Розкажіть про умови проживання.

Вони дуже добрі, житло затишне та безкоштовне. Наші польські друзі допомагають і з організацією харчування. Воно теж якісне та безкоштовне.

  • А як у вас із навчанням? Поставили на паузу?

Чому ж? Ні, звичайно, із понеділка 14 березня 2022 року у ПДМУ розпочалось дистанційне навчання і я також включився у навчальний процес. Тепер це вирішується просто.

  • Бажаю вам успіхів і щасливого повернення додому. Слава Україні!

Прес-служба ПДМУ.