Єдиний урок пам’яті до 80-х роковин Бабиного Яру

01 жовтня 2021
279

Колектив кафедри філософіі та суспільних наук спільно із відділом управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю університету провів для студентів 1-го курсу стоматологічного факультету Всеукраїнській урок пам’яті «Трагедія Бабиного Яру».

Директорка Народного музею історії університету Таміла Дашевська презентувала документальний фільм. Вона детально зупинилась на масових розстрілах у Бабиному Яру, що відбулися наприкінці вересня 1941 рок.у та трагедії полтавського єврейства у парку Скорботної  матері.

Наприкінці  1941 року німецькі нацисти в урочищі Бабин Яр знищили єврейське населення міста. Відтак Бабин Яр став символом Голокосту і нацистських злочинів загалом. Адже масові страти там тривали і надалі. І нищили не лише євреїв, а й ромів, радянських військовополонених, українських націоналістів.

Студентам особливо цікаво було дізнатися про сучасні міжнародні процеси, пов’язані з ушануванням загиблих у Бабиному Яру, про участь України, Ізраїлю, Німеччини в меморіалізації трагедій минулого.