100 років з дня народження професора І. О. Жутаєва: у ПДМУ відбулась конференція

14 квітня 2022
499

14 квітня 2022 року на базі Полтавського державного медичного університету і кафедри гістології, цитології та ембріології у форматі онлайн відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Жутаєвські читання», присвячена 100-річчю з дня народження професора І.О. Жутаєва на тему: «Морфогенез та регенерація органів людини та тварин в нормі, при патології та за умов корекції».

Учасників конференції привітав перший проректор ЗВО ПДМУ, професор Валентин Дворник, завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології ПДМУ, професор Володимир Шепітько, виконавчий директор Міжнародної академії інтегративної антропології, професор ЗВО Ігор Гунас (Вінниця), професор кафедри анатомії, гістології та антропології Інституту біомедичних наук Медичного факультету Вільнюського університету Ренати Шимкунайте-Ризгелене, професор кафедри гістології та ембріології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Олександр Грабовий.

До участі у конференції залучилися провідні науковці медичних закладів міста Полтави (ПДМУ), Вінниці, Івано-Франківська, Харкова, Києва, Тернополя, Вільнюса.

На пленарному засіданні були представлені ґрунтовні доповіді, цікаві стендові доповіді від провідних фахівців у галузі охорони здоров’я з 7 закладів вищої освіти. Окремі секції присвячувались різним напрямкам морфології.

Організатори висловлюють вдячність адміністрації Університету і особисто ректорові ЗВО ПДМУ, професору Вячеславу Ждану за підтримку в організації та проведенні конференції.