Посвята у студенти УМСА

02 вересня 2019
708

У полтавському палаці дозвілля «Листопад» відбулось урочисте засідання Вченої ради Української медичної стоматологічної академії, присвячене посвяті першокурсників у студенти. Це щороку надзвичайно хвилююче дійство. Ще зовсім юні майбутні лікарі серед велелюдного зібрання у присутності викладачів академії, почесних гостей, батьків та друзів складають клятву Гіппократа…Вони вже у білих халатах, вони вже набули офіційного статусу студентів академії і влилися у її 5-тисячний колектив студентської спільноти.

З напутнім словом до них звернувся ректор Української медичної стоматологічної академії В.М. Ждан. Він вручив першокурсникам символічні ключ до знань та студентський квиток. Зокрема, сказав таке: «Професія медика-складна, бо ж окрім глибоких професійних знань, вона містить у собі ще і дуже важливі суто людські якості. Серед них-готовність жертвувати своїм

часом і постійно навчатися, , інтелігентність, і, звісно ж, людяність у всіх її проявах. Ніколи не забувайте про це, пам`ятайте, що ви обрали надзвичайно важливу професію, вчіться бути не тільки лікарями, а і справжніми порядними людьми, розумними, добрими, милосердними. Щасливого вам польоту до високості медичної науки!»

5000 студентів,з яких 1300-іноземних з 22 країн світу! 670 викладачів, з яких 95 – докторів наук, 340 доцентів, більше, ніж 450кандидатів медичних наук працює нині в академії. Всіх їх об`єднує спільний вибір – любов до медицини. Тож першокурсники отримали і собі тепер право стати гідними членами такого шанованого далеко за межами України колективу!

Випускник УМСА минулих років, а нині доктор теологічних наук,архієпископ Новокаховський і Генічеський Філарет благословив на успішне навчання і висловив надію на те, щоб разом з дипломами у майбутньому випускники академії готові були прийняти у свої серця болі та тривоги хворих і робити все залежне від них, аби полегшити людські страждання. Тільки тоді вони відчують себе справжніми лікарями. А поки що - до навчання!

Привітними посмішками на порозі студентського життя їх зустріли також декани всіх факультетів УМСА. Відтепер впродовж навчання їм всім бути разом!

Тож хай щастить!