Відбулась зустріч ректора академії Вячеслава Ждана зі студентським активом

16 жовтня 2020
652

15 жовтня 2020 року в УМСА відбулась традиційна зустріч ректора академії, професора Вячеслава Ждана зі студентським активом. Очільники Студентського парламенту та Студентського профкому, Студентського наукового товариства, волонтери, представники ради гуртожитків і всіх факультетів та курсів поспілкувалися з ректором академії, професором Вячеславом Жданом і запитали його про все, що турбує студентську спільноту академії.

У цій зустрічі також взяли участь проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Валерій Похилько, очільники всіх факультетів академії та медичного коледжу УМСА.

Ректор академії, професор Вячеслав Ждан після привітання розповів про особливості навчального процесу та перспективи його розвитку в умовах пандемії COVID-19, а також закликав усіх дотримуватися протиепідемічних заходів.

Запитань же було багато. Серед них і нагальні питання, які турбують студентів в умовах пандемії COVID-19, а саме: чи вплине епідеміологічна ситуація на подальше навчання у 1-му семестрі та які сценарії проведення зимової сесії можна прогнозувати, як вплине на подальше навчання та роботу майже відсутня практична складова навчання під час складної епідеміологічної ситуації та чи мають право студенти індивідуально з науковим керівником мати доступ до пацієнтів для виконання наукового дослідження в умовах карантинних заходів?

Цікавило студентів також чи зможуть вони у випадку впровадження дистанційного навчання брати участь у проведенні лабораторних досліджень на кафедрах за умови дотримання протиепідемічних заходів та чи доцільно планувати проведення наступної студентської наукової конференції «IMEDSCOP - 2021» у березні в гібридному форматі.

Обговорили на зустрічі можливі подальші зміни в інтернатурі, розподіл на працевлаштування, роботу симуляційного Центру, забезпечення стоматологічних кафедр матеріалами для практичних занять та інші, не менш важливі питання.

Актуальним було і облаштування комфортного проживання у гуртожитках, дотримання заходів протипожежної безпеки, виконання правил внутрішнього розпорядку.

Запитання були цікавими і практично такими, які вирішуються спільними зусиллями. Тож зустріч виявилась не тільки досить тривалою та комунікативною, але, і, що найголовніше, конструктивною.