Міжнародна онлайн-конференція «HIGHER EDUCATION IN A PANDEMIC TIME»

06 листопада 2020
481

5 листопада 2020 року викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки УМСА взяли участь у Міжнародній онлайн конференції «Higher education in a pandemic time».

Завідувачка кафедри Тетяна Лещенко й викладачка Марина Жовнір у доповіді «The Advanced Information and Communication Technologies in the Language Education for Foreigners: Utilizing Padlet» акцентували на вмотивованому впровадженні дидактичної, зокрема цифрової, інноватики у вітчизняний освітній простір. Було підкреслено, що потужний потенціал для інтенсифікації процесу навчання української мови як іноземної, його індивідуалізації й орієнтації на реальну комунікацію мають нові ефективні інформаційно-комунікаційні технології, імплементовані в реальний навчальний дискурс.

Вітчизняні доповідачі з Київщини, Одещини, Харківщини й інших областей України разом з іноземними професорами з Ізраїлю й Індії обговорювали нагальні проблеми вишівського навчання в період пандемії Covіd-19. Спікери зосередили увагу на дієвих альтернативах традиційного авдиторного навчання. Крім цього, активно дискутували про роль викладача в дистанційному навчанні, рефлексію студентів, нові можливості ефективної організації освітнього процесу.

Формат відео конференції надав учасникам можливість не лише представити своє бачення реалій, проблем і перспектив навчального процесу під час карантину, а й водночас став креативним майданчиком для жвавої наукової дискусії, спільного перегляду й плідного обговорення коментарів і презентацій.

Незважаючи на карантинні заходи й унеможливлення очної зустрічі, тéпла й невимушена атмосфера спілкування під час відео конференції засвідчила в подальшому безперервний науковий поступ.