В умовах пандемії вірусу COVID-19 наукові порухи тривають

04 вересня 2020
609
В умовах пандемії вірусу COVID-19 наукові порухи тривають

Викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки взяли участь у науково-практичній міжнародній конференції «Paradigmatic view on the concept of world science», яка була проведена за підтримки NGO European Scientific Platform 21 серпня 2020 року в м.Торонто (Канада).

Дистанційний формат конференції не завадив її учасникам презентувати колегам і однодумцям власні здобутки, результати своїх пошуків, відкриттів і експериментів, а також підсумки дослідження найрізноманітніших галузей науки, зокрема й педагогіки.

Діапазон студій, присвячених удосконаленню й урізноманітненню навчального процесу, розширюється, а на вістрі уваги зараз перебувають актуальні питання реалізації освітньої інноватики у вищій школі. Формування нової дидактичної парадигми в контексті значущості цифровізаційних тенденцій освітнього сьогодення зумовило появу наукових розвідок, в осередді яких – осучаснений стандарт викладання у вітчизняних вищих навчальних закладах. Викладачі кафедри переконані, що в цьому зв’язку важливим стають інформаційно-комунікаційні технології в освіті, раціональні шляхи впровадження яких дослідили й описали в статті «E-LEARNING TECHNOLOGIES FOR LEARNING UKRAINIAN AS A FOREIGN LANGUAGE» завідувачка кафедри Тетяна Лещенко й викладачка Марина Жовнір.

Відрадно те, що навіть в умовах пандемії вірусу наукові порухи тривають, а осучаснені варіанти їх презентації не ізолюють дослідників, а навпаки, згуртовують світове наукове товариство!