Вічна пам'ять нашим героям-захисникам

20 квітня 2022
304

Війна нещадна, гинуть кращі із кращих. На превеликий жаль, цей тезис мали змогу підтвердити співробітники кафедри терапевтичної стоматології, відвідавши виставку робіт загиблого Святослава Пашинського, Полтавського скульптора, кераміста, викладача Полтавської дитячої художньої школи, члена Національної спілки художників України, лауреата премії в галузі скульптури ім. М. Ярошенка. Святослав Пашинський захищав Батьківщину і загинув від ворожої кулі 27 березня 2022 року.

У художньому салоні м. Полтави представлені 17 виробів художника, який вправно володів багатьма методиками обробки глини, перетворюючи їх у справжні шедеври. Роботи майстра просякнуті теплом його багатогранної душі. Вони, ніби живі істоти, передають настрій, почуття, емоції. Через вміле поєднання кольору та об'єму він відкрив у творіннях свій  світ: щирий, справжній, теплий та затишний.

Світла пам'ять митцеві буде жити у спогадах його земляків та учнів і майорітиме крізь роки в його роботах.

Співробітниками Художнього салону організований збір коштів на придбання бронежилетів для наших захисників, до якого долучились і співробітники кафедри терапевтичної стоматології з вірою в Україну та нашу перемогу.