Сміливі та вдячні: українці і європейські цінності

23 травня 2022
300

Кожну третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Він започаткований у 2003 році з метою показати, що європейські цінності можуть бути частиною українського світогляду.

Європейці ж відзначають цей день щорічно: 5 травня (в день заснування Ради Європи) та 9 травня – річницю проголошення в 1945 році Декларації Шумана (плану виходу Європи з післявоєнної кризи).

Викладачі кафедри внутрішньої медицини №1 доценти Ольга Шапошник та Наталія Приходько зі здобувачами 11 групи 1 курсу, 21 групи 5 курсу на кураторській зустрічі обговорили європейські цінності, прагнення та шлях України до членства в Євросоюзі.

Цього року святкування Дня Європи набуло особливого значення, адже сьогодні наші європейські сусіди стали не лише друзями, а й підтримкою для нас і українських воїнів, що захищають не тільки Україну, а й всю Європу.

На зустрічі домовились підтримати флешмоб вдячності – brave&thankful: висловити слова вдячності та опублікувати у соцмережі із хештегами сміливі_та_вдячні та brave_and_thankful