Урядова делегація побувала з робочим візитом у ПДМУ

10 лютого 2022
598

10 лютого 2022 року з робочим візитом у Полтаві побувала урядова делегація на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом і Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком.

У рамках візиту делегація відвідала університет. Ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан під час ділової зустрічі з поважними гостями зробив короткий екскурс у вікову історію університету, а ще познайомив їх з сучасною матеріально-технічною базою, яка має навчальні кімнати, обладнані мультимедійною технікою і підключені до високошвидкісного інтернету.

Завідувач кафедри клінічної анатомії і оперативної хірургії, професор Сергій Білаш продемонстрував роботу навчального лапаротоскопічного центру. Зацікавившись, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко особисто навіть спробував відпрацювати деякі маніпуляції на лапаротоскопічному симуляторі і був приємно вражений роботою навчальної операційної, яка максимально наближена до реальних умов. Адже саме тут виконуються операційні втручання на лабораторних тваринах відповідно до біоетичних норм.

Делегація урядовців також побувала в анатомічному музеї ПДМУ, де зібрані унікальні експонати. Особливу увагу всіх привернули інтерактивні анатомічні столи, на яких Віктор Ляшко також власноруч випробував WIAR-технології.

На прохання журналістів поділитися думками від відвідин ПДМУ, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко сказав, що візит залишив приємні враження. «За таких сучасних умов навчання, які створені в університеті, — сказав він, — є всі підстави сподіватись на підготовку і випуски висококваліфікованих фахівців, якими буде пишатися медична галузь України».