І місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Педіатрія і Грант на подорож отримала студентка ПДМУ

09 травня 2022
345

У кінці травня 2022 року студентка 13-ої групи 4-ого курсу медичного факультету №1 Матяж Дар׳я відвідає педіатричні клініки Вільнюського університету та Литовського університету наук про здоров'я у м. Каунасі. У рамках візиту Матяж Дар׳я візьме участь в якості гостя у конкурсі наукових робіт студентів-медиків вищезазначених університетів, де виступить з доповіддю «Реалії роботи українських лікарів в умовах війни».

Грант на подорож – це нагорода за І місце у підсумковій науково-практичній конференції II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Педіатрія» у 2020/2021 н. р., яка відбулася в приватному вищому навчальному закладі «Київський медичний університет» МОН України 15 квітня 2021 року. Темою наукової роботи були “Регіональні особливості сенсибілізації дітей із сезонним алергічним ринітом”, (науковий керівник – завідувачка кафедри педіатрії №2, професор Тетяна Крючко).

Можливість відвідати Вільнюський та Литовський університети надана за підтримки Фонду IPOKRaTES (Литва), головою виконавчої ради якого є Арунас Валіуліс - професор клініки дитячих хвороб Інституту клінічної медицини Медичного факультету Вільнюського університету Литви, член виконавчого комітету та скарбник Європейської академії педіатрії (м. Брюссель, Бельгія).  

Університет вітає свою студентку, лауреатку престижного Конкурсу Дар`ю Матяж і її наукового керівника, професорку Тетяну Крючко з перемогою і зичить нових здобутків!