ІІ етап олімпіади з української мови

23 квітня 2019
575

18-19 квітня 2019 року у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського відбувся другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни "Українська мова (за професійним спрямуванням)". В олімпіаді взяли участь представники всіх ЗВО України, оскільки цю дисципліну опановують майбутні фахівці усіх спеціальностей. До Вінниці прибули понад 100 учасників з усіх міст і представники всіх ЗВО України. Зважаючи на рекордну кількість учасників, призових місць визначили 6.

Студентка І курсу стоматологічного факультету УМСА Ющенко Яна за ґрунтовні знання і належну мовленнєву компетентність нагороджена грамотою за 6 місце. З-поміж усіх конкурсантів із медичних ЗВО України студентка УМСА здобула перше місце.

II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» відбувався у два тури.

Перший тур (письмовий) передбачав виявлення у студентів знань чинних норм сучасної української літературної мови, умінь послуговуватися її лексичним і фразеологічним багатством, навичок у складанні й коригуванні різних типів документів, а також умінь редагувати тексти наукового стилю фахового спрямування. Завданням творчої роботи було підтвердити або спростувати думку, висловлену в запропонованому твердженні.

Другий тур (усний) відбувався у форматі публічного виступу на одну із 26 запропонованих морально-етичних тем.

Вітаємо студентку з нагородою, бажаємо нових звершень і подальших перемог!