«Освітні платформи Coursera та EdX припиняють співпрацю з РФ, одна з них у вільному доступі для українців» – Міністр МОН України Сергій Шкарлет

10 березня 2022
275
«Освітні платформи Coursera та EdX припиняють співпрацю з РФ,  одна з них у вільному доступі для українців» –  Міністр МОН України Сергій Шкарлет

«Освітні платформи Coursera та EdX припиняють співпрацю з Російською Федерацією — повідомив Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. – Керівництво обох платформ обурене вторгненням військ РФ і повністю підтримує Україну», - написав Міністр в Telegram.

За його словами, Coursera for Campus співпрацює з МОН України і тепер доступна для всіх українських закладів вищої освіти та студентів.

«Це означає, що доступ до більш ніж 5200 курсів та 2200 проєктів від провідних університетів та партнерів Coursera надається безкоштовно», - звернув увагу міністр освіти.

Він також наголосив на тому, що платформа Coursera призупиняє розміщення всього наявного контенту російських університетів та партнерів із галузі і обмежує доступ до курсів, спеціалізацій та ступенів, а російські організації більше не зможуть реєструватися на платформі та розміщувати нові матеріали. За словами Сергія Шкарлета, платформа EdX також запроваджує санкції і негайно зупиняє публікацію курсів на EdX, які пропонують російські університети.