В академії проведено огляд-конкурс санітарних бюлетенів

17 січня 2019
913

В академії щорічно проводиться огляд-конкурс санітарних бюлетенів, який є інноваційною формою навчання, що дає змогу вирішувати учбові та виховні завдання в спеціальній формі. Це сприяє формуванню загальних професійних навичок.

Цей огляд-конкурс дав змогу осягнути суть і соціальну значимість своєї майбутньої професії, виявляти до неї постійну зацікавленість, здобувати необхідну інформацію для ефективного виконання професійних задач і пропагувати здоровий спосіб життя, здобувати санітарно-гігієнічну просвітленість.

На кафедрі соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я з біостатистикою (завідувач кафедри – професор Голованова І.А.) проходять навчання студенти 5 курсу медичного № 1 та № 2 факультетів академії. В процесі навчання вони опановують практичні навички, в числі яких – проведення санітарно-просвітницької роботи серед населення. Однією з форм цієї роботи є оформлення студентами санітарних бюлетенів за різними актуальними темами.

В цьому році переможцями стали:

1 місце – Васильєва Т., 17 група медичного факультету №1 (санітарний бюлетень «Обери життя»);

2 місце – Куряча Д., 11 група медичного факультету №1 (санітарний бюлетень «Інфаркт міокарду»);

3 місце – Тищенко І., 22 група медичного факультету №1 (санітарний бюлетень «Стоп діабет»).

Майбутні лікарі показали творчий підхід до питання пропаганди здорового способу життя та профілактики захворювань різної етіології, втіливши на папері свої цікаві та креативні ідеї щодо санітарно-просвітницької роботи.

Намічається провести виставку санітарних бюлетенів серед шкіл міста.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!