Історія нескінченна: 100 років Українській медичній стоматологічній академії: документально-публіцистичне видання

08 жовтня 2021
416

На урочистостях із нагоди 100-літнього ювілею Полтавського державного медичного університету завідувачка кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Тетяна Лещенко офіційно презентувала книгу: Історія нескінченна: 100 років Українській медичній стоматологічній академії: документально-публіцистичне видання / головний редактор В.М.Ждан; уклад. і ред. Т.О.Лещенко. – Полтава: ФОП Мирон І.А., 2021. - 568 с., іл.

Ця книга – про славну столітню історію й сучасний розвиток одного з видатних медичних вишів України. Це розповідь про безперервний зв’язок і досягнення багатьох поколінь педагогів, учених і лікарів, вірних своєму високому обов’язку й покликанню, які стояли й продовжують стояти на сторожі охорони здоров’я, підносять українську медицину й вищу медичну освіту на рівень міжнародних стандартів ХХІ століття, навчають і виховують нові покоління лікарів, розширюють горизонти наукових відкриттів, повертають людям здоров’я й життя.

Хай буде справді нескінченною і славною історія нашого вишу – в пам’ять про тих, хто її творили до нас, і заради прийдешніх поколінь!