У Полтаві студенти-медики переглянули фільм “Громадянин Біо”

01 листопада 2021
278

Модераторка показу Анастасія Келим розповіла, що завжди приємно бачити аудиторію, яка цілеспрямовано приходить на конкретний фільм.

“Дуже вдячна студентам Полтавського державного медичного університету за мій новий улюблений показ. Не кожному буде зрозуміла термінологія, котра використовується у певному фільмі, і ми як модератори маємо бути до цього готові. Та майбутні медики виявилися знайомі з методами, які застосовують біохакери із стрічки “Громадянин Біо”. Мене надихнули їх зацікавленість сучасними розробками та вміння сформувати власне враження про побачене, незалежне від поглядів причетних до створення фільму”, — поділилась Анастасія Келим.

Студент Полтавського державного медичного університету Даніїл Єфімчук розповів, що йому як студенту-медику було цікаво переглянути стрічку.

“Питання генної модифікації та невиліковних хвороб людства завжди цікавило мене. Особисто мене цей фільм надихнув. Розуміючи, наскільки наш світ незвіданий та цікавий, хочеться поринути у науку, щоб долучитися до невпинного прогресу еволюції людського розуму та допомогти цілому людству”, — зазначив Даніїл Єфімчук.

Під час перегляду фільму студенти детальніше дізналися про досить неоднозначну особистість Аарона Трейвіка- інвестора та спонсора багатьох експериментів біохакерів, що змушує замислитись, як фінанси, навіть у такій благородній справі, можуть змінювати людину на гірше та із першовідкривача та прогресиста змушують стати звичайним шахраєм.

Майбутній медик Даніїл Єфімчук також розповів, що іншою лінією історії є докладний опис та показ експериментів зі своїм тілом, і ми вже не кажемо про якісь зовнішні зміни. Біохакери 21 століття вже давно пішли далі. Їх основною діяльністю є зміна та модифікація генетичного коду людини задля лікування таких захворювань, як ВІЛ, СНІД, герпесвірусна інфекція, які сучасна медицина не може лікувати, та питання сповільнення такого фізіологічного стану людини як старіння.