Подолаємо хворобу разом!

13 травня 2020
568

Полтавське казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство та Українську медичну стоматологічну академію пов’язує між собою спільна діяльність з організації навчально-виховного, науково-дослідного та лікувально-діагностичного процесів з метою підготовки фахівців для закладів охорони здоров’я. Тож невипадково із 6-ти працюючих на Полтавському КЕПОП лікарів-ортопедів-травматологів – 5 випускників УМСА.

У Міжнародний день медичних сестер голова асоціації Анестезіологів Полтавської області, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії УМСА Дмитро Шкурупій побував в гостях у реабілітаційному відділенні стаціонару первинного та складного протезування підприємства і привітав медичний персонал з цим святом. Він поділився з медиками підприємства особистим досвідом, набутим їм в Італії,з організації медичного проти епідемічного режиму у лікувальному закладі з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та надав практичні поради заступнику директора з медичної роботи Олександру Проскуріну і старшій медичній сестрі медичного відділу Любові Кушко по продовженню лікувальної діяльності Полтавського КЕПОП з урахуванням забезпечення проведення необхідних дезінфекційних заходів.

Професор Дмитро Шкурупій привіз із Італії кілька захисних ізольованих костюмів біологічного захисту (COVID 19), 5 з яких він люб’язно подарував медичним сестрам стаціонару.

Цей подарунок допоможе медичному колективу стаціонару краще підготуватися до свого повноцінного відкриття і забезпечити осіб/дітей з інвалідністю - мешканців Полтавської, Сумської, Кіровоградської та частини Донецької областей України якісним і безпечним стаціонарним протезно-ортопедичним обслуговуванням і необхідним лікуванням.