Літо для освітян вищої школи – час підбивати підсумки

17 червня 2022
437

16 червня 2022 р. учасники проєкту "Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти" від ПДМУ проректор з навчальної роботи Давид Аветіков і фахівчиня навчально-методичного відділу забезпечення якості освіти Антоніна Стриж долучилися до підсумкової онлайн-події, яка, незважаючи на доленосні події в державі, зібрала представників 60 ЗВО України для рефлексій стосовно набутого під час сесій досвіду і планів на майбутнє.

Проєкт Academic IQ Американських рад з міжнародної освіти спільно з МОН України і НАЗЯВО розпочав свою роботу 01.09.2020 р. Його ключовим завданням було надати підтримку вибраним організаторами закладам вищої освіти для розвитку культури академічної доброчесності за допомогою різноманітного інструментарію: проведення студентського і викладацького опитувань й роботи з даними, заповнення звіту самооцінювання університетом, онлайн-лекцій закордонних спікерів і онлайн-спілкування з ними, проведення тренінгів з учасниками проєкту.

Під час фінальної онлайн-зустрічі колеги з усієї країни мали змогу попрацювати в малих групах, роботу кожної з яких спрямовував фасилітатор із організаторів проєкту, використовуючи сучасні інтерактивні онлайн-інструменти (зокрема, навчальну платформу Kahoot!, інтерактивну платформу для презентацій AhaSlides, інтерактивну дошку JamBoard).

Учасники окреслили позитивні тенденції й напрямки роботи (використання результатів опитувань, звіту для самооцінювання ЗВО, нетворкінг з колегами) і позиції для вдосконалення (формат зустрічей, збільшення практичних кейсів), а також обговорили, яким чином утілюватимуть на практиці отримані за час участі в проєкті, що тривав протягом двох років, знання й масив інформації (редакція нормативних документів ЗВО щодо академічної доброчесності з огляду на досвід закордонних лекторів і закладів-учасників проєкту, розширення аудиторії залучення до просування академічної доброчесності у ЗВО, створення власної платформи для опитувань, формування культури АД у закладі).

30 червня 2022 р. роботу в межах проєкту буде завершено. Але корисна й плідна співпраця з однодумцями на користь поліпшення якості української освіти незабаром неодмінно продовжиться.

З інформацією про проєкт детальніше можна ознайомитися на сайті навчально-методичного відділу забезпечення якості освіти.