100 років ПДМУ: хроніка урочистих подій 8 жовтня 2021 року

08 жовтня 2021
452

Другий знаменний день у житті Полтавського державного медичного університету розпочався на алеї Слави із урочистого закладення в мур Капсули Часу, у якій знаходиться Послання до нащадків через 50 років.

Сучасні досягнення медичної галузі представила для відвідувачів у холі університету масштабна виставка.

О 10 годині ректор ПДМУ, професор Вячеслав Ждан відкрив Всеукраїнську міждисциплінарну науково-практичну конференцію з міжнародною участю «УМСА – століття інноваційних напрямів та наукових досягнень».

Плідно з наукової і практичної точки зору у її рамках працювали секція експериментальної медицини, стоматології, клінічної медицини, хірургії, педіатрії, акушерства та гінекології.

Учасники конференції та почесні гості також упродовж дня мали можливість відвідати народний музей Університету, анатомічний музей, музей кафедри патологічної анатомії з секційним курсом, музей раритетної книги та переглянути експонати ще одної книжково-ілюстративної виставки «ПДМУ – це знак якості».

Учасники усіх заходів, зважаючи на карантин, пройшли температурний скринінг, мали при собі сертифікати про щеплення та були у масках і дотримувались соціальної дистанції.