Відбувся філософський форум

12 жовтня 2020
453

У межах філософського форуму "Проєкти людяності в постмодернізмі" 11 жовтня 2020 року у місті Полтава відбулася зустріч з Олександром Лойком - кандидатом філософських наук, старшим викладачем філософського факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Тема форуму: «Про символічні аспекти споживання на ринку сучасного мистецтва».

У форумі взяли участь студенти 4-ї групи медичного факультету та старший лаборант кафедри філософії та суспільних наук, магістр філософії  Білоус М. В.

Лектор виступив з доповіддю, що стосується саме покупки витворів мистецтва та ставлення до них в історичному аспекті. Як з часом змінювалось бачення в суспільстві споживання та його демонстрація. Було розглянуто категорії розкоші, комфорту, пишності та унікальності. Що таке унікальність та як продаються ідеї. Як формуються ціни на сучасні витвори мистецтва, яку роль в формуванні відіграє покупець. Мистецтво ready made, творчість Уорхола, Дюшана та Манцоні та їх значення в формуванні ринку сучасного мистецтва.