«За нами стіна, ми рухаємось тільки вперед!»

28 січня 2019
700

З такими словами голова Полтавської ОДА Валерій Головко звернувся до велелюдного зібрання полтавських медиків,які зібралися на Колегію Департаменту охорони здоров`я, що відбулася в Українській медичній стоматологічній академії.

Керівники області та Департаменту ОДА, голови РДА, головні лікарі ЛПЗ,центрів первинної медико-санітарної допомоги,головні фахівці охорони здоров`я області,фармацевти обговорювали досягнуте в медичній галузі,проблеми,що потребують подальшого вирішення та намічали плани на 2019 рік. У позитиві минулого вдалося досягти чимало,зокрема, стовідсоткове підключення амбулаторій області до інтернету,підписання майже мільйона декларацій з сімейними лікарями, реконструкція нейрохірургічного відділення і багато ще здійсненого не менш важливого, в результаті чого полтавці побачили,отримали і відчули більш якісну медичну допомогу.Високий рейтинг в освітньому медичному просторі Української медичної стоматологічної академії приковує увагу провідних вчених не тільки України,а й ближнього та далекого зарубіжжя,підписані нові угоди про співпрацю із зарубіжними партнерами. Студенти іі – суттєвий високопрофесійний кадровий потенціал медичної галузі Полтавщини.

Серед першочергових завдань медичної галузі Полтавщини на 2019-перехід на нові електронні інструменти роботи,подальше забезпечення комп`ютерами спеціалістів та поліклінік,старт програми «Безкоштовна діагностика»,оптимізація екстреної медичної допомоги та інше. Все це покликане на забезпечення своєчасної якісної і доступної допомоги жителям Полтавщини.