Презентація книги спогадів полтавських майданівців

21 листопада 2019
719

Презентація книги спогадів полтавських майданівців

Викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки побували на презентації книги в Полтавській обласній універсальній бібліотеці І. П. Котляревського. До шостої річниці Революції гідності в Полтаві презентували книгу «Майдан від першої особи. Регіональний вимір». Вона стала продовженням серії книг-свідчень очевидців тогочасних кривавих подій в Україні. Кількома роками раніше було видано «45 історій Революції Гідності», «Мистецтво на барикадах» й два випуски «Майдан від першої особи. Регіональний вимір».

Презентована полтавцям книга реконструює події місцевого Майдану. До її створення долучилися активісти, волонтери, журналісти й небайдужі жителі нашого міста.

Викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки УМСА поспілкувалися з авторами Сергієм Блавацьким і Олександром Бобошком. Інтерв’ю про події зими 2013-2014 років, слайди, на яких зображено Героїв Небесної Сотні, світлини з Євромайдану, спогади очевидців ще раз нагадали всім про незагоєні рани, про тактику і стратегію мирного супротиву та силового протистояння українців, про невідому правду Революції гідності.