Лікарські засоби: якими можуть бути?

15 березня 2019
691

Волонтерський загін «Єдність» УМСА продовжує співпрацю з Територіальним центром Київської районної в м. Полтаві ради соціального обслуговування у сфері надання соціальних послуг. У стінах закладу відбулася лекція «Лікарські засоби. Якість. Фальсифікація» для студентів Університету третього віку.

Викладач фармацевтичного відділення медичного коледжу УМСА Лісніченко О.О. разом зі своїми студентками, волонтерками загону «Єдність»,  поділилася інформацією щодо якості лікарських засобів, способів її визначення. Була надана інформація про офіційні сайти, на яких кожен може перевірити якість ліків, що вживає, а також дізнатися про наявність в аптекарській мережі даної серії препаратів, отримати інформацію про реєстрацію конкретного лікарського засобу в Україні.

Окрім цього, лектори разом із слухачами проводили візуальний контроль ліків. На лекції також обговорили достовірність реклами лікарських засобів в електронних ЗМІ.

«На мою думку, тема заходу надзвичайно актуальна, адже кожен із слухачів дійсно приймає ліки, і часто – це не один, а кілька лікарських засобів. Тому і потрібна вичерпна інформація як про вживання, так і про правильне зберігання ліків. Іі ми і намагалися донести до наших слухачів,» – зазначила О. О.Лісніченко.