Семінар-тренінг «Академічна доброчесність здобувачів вищої освіти»

27 вересня 2021
434

Для здобувачів вищої освіти міжнародного факультету гр. 20 та стоматологічного факультету гр. 2 на кафедрі філософії та суспільних наук завідувачка кафедри Віра Дубініні та доцент Наталія Ставицька провели семінари-тренінги  «Академічна доброчесність у системі вищої освіти».

Мета заходу – сформувати мотивації неухильного дотримання доброчесності для забезпечення ефективності навчальної і дослідницької діяльності здобувачів вищої освіти, розвинути навички якісного академічного письма.

Семінар-тренінг складався з двох частин – теоретичної та практичної. Під час вивчення теорії учасники дізналися про розвиток академічної доброчесності в Полтавському державному медичному університеті, зокрема, познайомилися з Положенням про академічну доброчесність в ПДМУ, що є у відкритому доступі на головному сайті університету.

Під час практичної  частини заняття здобувачі освіти працювали у малих групах, студенти стоматологічного та міжнародного факультетів представили презентації з основ академічного письма та видів наукових текстів, дискутували та висловили власні думки щодо портрету ідеального викладача та ідеального університету.

Тренінг  викликав зацікавленість у здобувачів освіти, бо порушені питання з академічної доброчесності є актуальністю сьогодення.