Усі полтавські медики повернулися з Києва з нагородами!

10 серпня 2020
675

9 серпня 2020 року  українським медикам вручили відзнаки за професіоналізм та милосердя "Орден святого Пантелеймона" і "Медаль святого Пантелеймона". Церемонія нагородження відбулася в столичному виставковому центрі «Парковий».

Поважна рада Відзнаки за участю представників регіональних рад обрала по одному переможцю в таких номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України» (для іноземців).

"Орден святого Пантелеймона" в номінації «Взірець служіння суспільству» отримав - ДУДЧЕНКО МАКСИМ АНДРІЙОВИЧ - професор кафедри внутрішньої медицини №1 Української медичної стоматологічної академії.

ПАНАСЕНКО СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ - завідувач кафедри  хірургії № 3 Української медичної стоматологічної академії, д. мед. наук, лікар-хірург вищої кваліфікаційної категорії отримав ПРОСЛАВУ в номінації "Найкращий лікар".

"Медаль святого Пантелеймона" в номінації "За турботу та ласку до хворого» отримала ШАПРАН ЛАРИСА АНДРІЇВНА - старший сержант медичної служби ЗСУ; медична сестра військової медичної частини Полтавського військового госпіталю в/ч А3114; учасниця бойових дій в зоні АТО/ООС з 2014 по 2019 рік, пройшла три ротації особового складу в зоні проведення бойових дій на Сході України.

Вітаємо переможців з визнанням їхнього високого професіоналізму та заслуг перед суспільством на всеукраїнському рівні та зичимо міцного здоров`я і нових здобутків у медичній галузі!

Довідково.

Громадська відзнака за професіоналізм та милосердя "Орден святого Пантелеймона" має професійно-фахову спрямованість і присуджується в Україні з 2009 року за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість та духовний розвиток українського народу і держави в цілому. Голова Поважної ради Відзнаки за професіоналізм і милосердя "Орден святого Пантелеймона" Василь Князевич повідомив, що цього року на участь у конкурсі надійшло понад 120 заявок. Він також додав, що Поважна рада ордену створила робочу групу, яка напрацює пропозиції та звернеться до Президента, аби окремо відзначити лікарів, які борються з пандемією коронавірусу в Україні.