«Здорове життя – успіх буття»

13 листопада 2019
1486

«Здорове життя – успіх буття»

На базі УМСА відбувся обласний конкурс для для учнів 6-11 класів ««Здорове життя – успіх буття».

Його організував та провів Комунальний заклад Полтавської обласної ради «Полтавська обласна мала академія наук учнівської молоді».

У церемонії відкриття взяв участь проректор з науково-педагогічної та виховної роботи УМСА В. І. Похилько. Він передав вітання юним конкурсантам від ректора академії В. М. Ждана, зазначивши при тому, , що науково-викладацький склад вишу завжди підтримує добру ініціативу організаторів конкурсу на виявлення талановитої і працелюбної молоді Полтавщини. Безперечно, саме за ними інновації у всіх наукових напрямках у майбутньому!

Учень 11 класу загальноосвітньої школи № 4 із м. Горішні Плавні Владлен Володавчин назвав УМСА заповітною мрією для здобуття освіти майже половини конкурсантів, а тому і невипадково, що проведення престижного освітнього конкурсу здійснюється саме у її стінах.

У журі конкурсу – провідні вчені полтавських вишів. Вони і будуть визначати переможців у трьох запропонованих організаторами номінаціях: науково-дослідна робота, соціальна реклама та візуалізація біологічних об`єктів і явищ.

Всього ж у сьогорічному конкурсі взяли участь 122 учасники з різних куточків Полтавської області. По завершенню конкурсу переможці отримають дипломи та цінні подарунки. І. звичайно ж,всі конкурсанти відвідали надзвичайно цікаві музеї з унікальними експонатами – анатомічний та музей історії академії, яка незабаром налічуватиме вже 100 років.