Майбутні лікарі – учні в школі студентського активу «Лідер УМСА»

30 січня 2019
930

В Українській медичній стоматологічній академії відкрили школу студентського активу «Лідер УМСА». Вона створена за ініціативи ректора академії професора В.М. Ждана. У її відкритті взяли участь проректор з науково-педагогічної та виховної роботи проф. В.І. Похилько, представники Полтавської міської ради та молодіжних організацій.

Професор В.І. Похилько, виступаючи перед студентськими лідерами, зупинився на важливості створення кадрового потенціалу для студентського самоврядування. Дуже важливо зберегти досвід поколінь, примножувати і розвивати органи студентського самоврядування УМСА: студ.парламент, студ.профком та волонтерський загін «Єдність». Як зазначила депутат Полтавської міської ради С.І. Нестуля, «Лідер УМСА» – гарне середовище для формування нових лідерів і тому студенти повинні по максимуму використати можливість працювати, діяти і формувати себе як лідери у цій успішній тріаді. Бо ж лідерство виховує в усіх напрямках, незалежно від професій, конкурентоспроможну особистість в усіх сферах життя.

Куратор к.мед.н. А.О. Микитенко окреслив головні завдання школи студентського активу «Лідер УМСА». Школа спрямована на підвищення рівня самоорганізації студентського середовища, впровадження нових технологій роботи з молоддю, покликана розвивати соціальну активність і лідерські якості студентів, оволодівати основними формами і методами роботи студентських лідерів, необхідними теоретичними знаннями і практичним досвідом керівної і колегіальної діяльності, розвивати студентські ініціативи і проекти, спрямовані на інтелектуальний, моральний, творчий, професійний і фізичний розвиток молоді, поліпшення якості студентського життя в академії, ознайомлювати студентський актив з державною молодіжною політикою, формувати професійні і загальнокультурні компетенції випускників академії, популяризувати діяльність органів студентського самоврядування академії.

Свою підтримку школі студентського активу пообіцяли: Центр управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю академії, Молодіжний центр «Lighthouse» БО «Світло надії», управління у справах сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради, управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавської ОДА, КУ «Обласний молодіжний центр», БФ «Карітас Полтава», ГО UP:UNIQUE PEOPLE, ГО «Полтавська платформа», ГО «Українська академія лідерства», ГО «Нова Полтава», ГО «Студентська республіка».

Інформацію про школу студентського активу «Лідер УМСА» знайдете за посиланням