Свято подвійного Воскресіння

26 квітня 2019
578

25 квітня – знаковий день для нашої держави, день, який українці будуть пам'ятати століттями. Ухвалення Закону про забезпечення функціонування української мови як державної потужно засвідчило українську ідентичність у всіх сферах суспільного життя, а тому незворотність України як Незалежної Держави. Символічно, що ця подія припала на Чистий четвер – день очищення від полуди, скверни, гріхів!

Святковий настрій, радість Воскресіння всього сущого на Землі, Воскресіння України панувала на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки УМСА. Єдиними в духовних поривах стали й іноземні студенти, які разом із викладачами кафедри поринули в утаємничений світ давніх українських Великодніх традицій. Юнаки й дівчата з Індії, Марокко, Лівану захоплено слухали про українські обряди, звичаї, пройнялися історією крашанок як символу весняного відродження на Землі, адже тут і зоряне небо, і дерево життя, і засіяне поле вималювані в певному порядку для того, щоб підтримати лад та рівновагу в нашому світі.

Іноземні студенти й самі долучилися до таємничого дійства розфарбовування великодніх символів, закодовуючи в них свої бажання, прагнення і мрії.

Мудрі люди кажуть: “У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки”. Тож, не даймо зміліти душі!