«Онкозахворювання. Як врятувати уже зараз?»

05 лютого 2021
1317

Такий меседж мав на меті вебінар, який відбувся онлайн 4 лютого 2021 року з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку.

На платформі ZOOM захід зібрав майже 100 учасників. 

«Ми прагнемо, щоб тема онкопатології була доступною для пересічних громадян, наша мета - довести, що профобстежень боятися не потрібно, бо вони відіграють ключову роль у виявленні раку на початкових стадіях», - наголошують організатори ініціативи - волонтери загону «Єдність» УМСА.

З цією метою було запрошено спікерів, які мають великий досвід у лікуванні онкохворих дітей та дорослих, - к. мед .наук, асистента кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією УМСА, лікаря-гематолога дитячого КП «ДМКЛ ПМР» Наталію Артьомову та к. мед. наук., асистента кафедри внутрішньої медицини №1 УМСА, лікаря-гематолога КП «ПОКЛ ім. М.В.Скліфосовського ПОР». 

Під час зустрічі організатори також розповіли про Український реєстр донорів кісткового мозку, створений для допомоги у пошуку неродинного донора пацієнтам з лейкемією та іншими важкими захворюваннями крові, та запропонували учасникам долучитися до реєстру. Деталі - за посиланням https://ubmdr.org

Вебінар організовано спільно з Департаментом культури, молоді та спорту Полтавської міської ради, за підтримки Молодіжного центру «СМАРТ» (Слободанське, Дніпропетровська обл.)