Інтерактивна лекція

07 січня 2019
1385

На кафедрі медичної біології відбулася інтерактивна лекція до дня пам’ятної дати – сторіччя з дня проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки (22.01.1919).

Лекція відбулася за участю Центру управління освітньо-виховної та гуманітарної роботи з молоддю (кер. проф. Похилько В.І.), кафедри медичної біології УМСА (зав. кафедри проф. Дубінін С.І.), Державного архіву Полтавської області (директор Гудим В.В.).

Зі студентами спілкувались історик-дослідник, кандидат історичних наук, доцент Ревегук Віктор Якович, доктор мед наук, професор, академік УАН, завідувач кафедри медичної біології УМСА Дубінін Сергій Іванович, голова ради ветеранів академії, учасник АТО (2015-2016) Лебедєв Віктор Альбертович, викладачі кафедри медичної біології та студенти 1-го курсу медичного факультету №1 УМСА.

Йшлося про ставлення до демократичних свобод, закріплених Конституцією України, формування громадянина і патріота Української держави, національної ідентичності як складової частини європейської спільноти.

На лекції Ревегук Віктор Якович намагався відтворити образ українського студентства впродовж останнього століття. Це повинно розширити знання студентів про події Української революції періоду 1917-1927 років, спрямувати їхню увагу на цінності людського життя, його багатогранність та насиченість.