Навчаємося – знайомимося – спілкуємося

23 квітня 2019
646

Зарахування іноземців до навчально-наукового центру з підготовки іноземних громадян за чинними нормативами триває протягом року.

Отже, сьогодні у центрі навчаються як слухачі, що вже протягом семи місяців вивчають мову й природничі дисципліни, так і слухачі, що вивчають мову протягом тижня.

Але, не зважаючи на різні рівні володіння мовою, слухачі центру – громадяни різних країн із захопленням взяли участь у інтерактивному занятті – навчальній екскурсії до музею українського весілля с. Великі Будища Диканського району.

Кожний слухач грав свою роль: Едаібесс Осама з Лівану – наречений, Чайек Гіта з Марокко – наречена, Нур з Палестини – брат нареченої, Шатеріан Міна з Ірану – дружка, Марва з Пакистану – сестра нареченої, Мустафа Мустафа з Палестини – старший боярин. За маму нареченого була викладач мови Тетяна Володимирівна, а мамою нареченої – Євгенія Валеріївна.

На весіллі було багато гостей (слухачі та викладачі центру), які активно долучилися до дійства. І навіть не розуміючи деяких слів, або зовсім не розуміючи мови, слухачі отримали багато позитивних вражень від знайомства з традиціями українців, які обговорювали наступного дня на заняттях з мови та країнознавства, порівнювали їх з традиціями рідних країн.

Усі слухачі, що брали участь в навчальній екскурсії, зазначили, що такі заходи сприяють підвищенню мотивації до вивчення мови, а зміна навчальної аудиторії на музей покращує емоційний стан, додає наснаги й бажання навчатися, розширює можливості застосування набутих знань у спілкуванні з українцями-носіями мови.