На міжнародному факультеті ПДМУ розпочалася друга частина ЄДКІ

11 червня 2021
1252

Сьогодні, 11червня 2021 року, на міжнародному факультеті ПДМУ розпочалася друга частина ЄДКІ – об'єктивний структурований клінічний іспит для здобувачів ОПП за спеціальністю 221 – «Стоматологія».

Іспит складається з 12-ти станцій, серед яких: терапевтична, хірургічна, ортопедична, дитяча терапевтична, дитяча хірургічна стоматологія, ортодонтія, медицина невідкладних станів.

Всі здобувачі вищої освіти мають виконати завдання однакової складності, які оцінюють викладачі-контролери із застосуванням чек-листа, переміщуються по станціях за  маршрутним листом, де виконують завдання в однакових умовах протягом однакового проміжку часу. Здобувачу вищої освіти пропонують різні клінічні ситуації (клінічні кейси), та практичні завдання, спостерігають за його діями, аналізують їх, в той же час максимально об’єктивно оцінюють його знання та вміння, практичні навички, як при роботі з фантомами та стимуляторами, так і з реальними пацієнтами.

Здійснюється оцінка компетентностей та навичок здобувачів вищої освіти на підставі принципів об’єктивності, структурованості та наближення до реальної клінічної ситуації за допомогою розробленої оціночної шкали.

Попередньо здобувачі вищої освіти були ознайомлені із набором завдань, включених до ОСКІ, та відвідали консультації, що були організовані на кафедрах. Також відбулися загальні збори курсу, на яких були присутні: голова екзаменаційної комісії Ірина Ткаченко, гарант ОПП – «Стоматологія» Тетяна Петрушанко та декан міжнародного факультету Лілія Буря.