«Вірші – це законсервовані емоції»

28 листопада 2019
1107

Увечері 26 листопада о 18:00 читці і слухачі зі складу студентів різних факультетів та курсів УМСА зібралися у кафе «The Cheese Cake», щоб долучитися до світу поезії та урізноманітнити рутинні будні. Відкрила літературний вечір голова редакційного відділу Ворчак Ярослава. Вона продекламувала два різнопланових вірші, один – чуттєвий і ліричний, другий – наповнений алегоріями та глибокими думками.

Більшість із учасників читали власніу поетичні рядки, але у програмі вечора були також і твори іншихпоетів. Кожному вдалося заявити про власний талант і викликати емоції у слухачів. 

Сергій, який імпровізовано долучився до заходу, зачитував вірш власного написання про неідеальність життя та стосунків з друзями, а також тпролунав твір Ольги Громико про плинність часу. Влада  Горбань присвятила свої чуттєві рими спогадам про абстрактний образ коханого. Три вірші Олексія Ткаченка, хоча й кожен на різну тематику (плинність молодості, війна, прощання з коханням) об'єднує спільний мотив любові до життя.

Саша Ємельянова поділилася своїми думками про брехню та позитивний вплив почуттів на кожну людину. Ліричні читання розвіяла легковажна мелодія на укулеле Максима Бешенцева та злегка саркастична пісня про те, що всі люди страждають від любові, а він сам радіє її відсутності. Більша частина присутніх точно розділила його думку. Після цього Варя Тишкевич зачитала три магічних і наповнених сенсом вірші, а згодом здивувала присутніх доробкою про свій третій курс. Анатолій Мягкохліб подарував нам влучну думку про те, що: «Стихи — это законсервированные эмоции» і два твори, присвячених внутрішній силі та спогадам про кохану. Після цього Настя Малюга талановито продекламувала вірш О. Довлатової «Ты знаешь, подруга, мужчинам непросто…». Її виступ змусив задуматися над дещо банальними, але такими важливими питаннями.

Останній учасник — Женя Близніченко — зумів вразити всіх присутніх. Під супровід електрогітари, переважно саундтреки з кіно, він виконував пісні, читав вірші та прозу. Хоча всі його твори були різними, у нього вийшло об'єднати їх в один незабутній виступ і поставити жирну крапку.

Можна продовжувати аналізувати  усе почуте, проте подробиці не залишаться значущими з плином часу. Навпаки, для кожного будуть важливими гарні спогади та враження від присутності на цьому вечорі. Це точно був один з наймасштабніших і найатмосферніших подій літературного напрямку. Організатори пообіцяли, що далі буде ще ліричніше і солодше. Ти точно маєш долучитися!