Міжнародний обмін досвідом в умовах Covid-19

04 лютого 2021
1250

2 лютого 2021 р. у межах міжнародної співпраці з Європейською асоціацією університетів (EUA) представники Української медичної стоматологічної академії взяли участь в онлайн-засіданні фокус-групи, яка працювала над темою «Внутрішнє забезпечення якості освіти в умовах Covid-19». Така робота надала можливість дізнатися про практики інших ЗВО-членів EUA.

Академію обрали для участі в числі 23х учасників, серед яких були університети Великобританії, Німеччини, Іспанії, Італії, Португалії, Польщі, Грузії, Казахстану. Під час дискусій у невеликих інтерактивних групах для відкритого обміну досвідом учасники мали змогу обговорити ключові проблеми стосовно якості освіти під час пандемії і роль внутрішнього забезпечення якості освітньої діяльності в підтримці ЗВО під час змін, спричинених кризою. Як виявилося, всі учасники фокус-групи долають схожі труднощі, пов’язані з організацією освітнього процесу, активним використанням цифрових інструментів, пошуком ефективних методів викладання і оцінювання й мотивуванням студентів до навчання в умовах карантину і локдауну.

Участь УМСА в заході стала можливою завдяки співпраці відділу моніторингу і контролю якості освіти з відділом з міжнародних зв’язків у рамках функціонування внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти й освітньої діяльності в академії.