Відбувся семінар «Конституція України. Від козаків до сьогодення»

25 червня 2021
1197

На кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки за участі здобувачів освіти спеціальності «Сестринська справа» ОКК «Парамедик»,  освітній ступінь «Бакалавр»  відбувся семінар «Конституція України. Від козаків до сьогодення» з нагоди відзначення 25-ї річниці Конституції України.     

На семінарі йшлося про те, що Україна має багатовікові конституційні традиції. Так, понад 300 років тому – 5 квітня 1710 року була укладена Конституція Пилипа Орлика, одна з перших європейських конституцій нового часу, і написав її саме українець. У цьому історичному документі було закладено демократичні принципи парламентаризму, визначено сесійну роботу Ради, а держава називалась Україною.

«Конституція ввійшла в наше життя як головний оберіг державності й демократії. За історичними мірками, наш Основний Закон досить молодий. Але цінності людської гідності й верховенства права, які в ньому закладені, сповідувалися нашим народом і сотні років тому»,- переконана студентська молодь ПДМУ.

Основний Закон визначив найціннішим життя людини, її здоров’я, честь і гідність, надав кожному українцю можливості для самоорганізації, свободу слова й віросповідання.  Саме тому обов’язок кожного з нас – поважати Конституцію й дотримуватись її приписів. Тільки так ми зможемо забезпечити подальший розвиток України як демократичної й рівноправної зі світовою спільнотою держави.