Шевченківські читання в УМСА

09 березня 2021
1146

Березень – це блакитноокий світанок весни, пробудження не тільки приспаної хурделицями землі, а й зневірених душ. Тому не випадково, що перший місяць весни в Україні часто називають Шевченковим. «Досить було однієї людини, щоб розбуркати націю», – писав Остап Вишня, адже в його полум’яному слові оживало все те, що таїлося в глибинах всеосяжної душі народу.

9 березня викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки УМСА разом зі здобувачами долучилися до святкового дійства: читання Шевченкових творів, укотре потверджуючи, що Шевченко – митець на всі віки для всіх людей на Землі.

З раритетними виданнями геніального письменника, що зберігаються у літературному фонді кафедри, ознайомила присутніх завідувачка кафедри Тетяна Лещенко, а молодь натхненно прочитала улюблені невмирущі рядки з «Кобзаря».

Із плином часу постать великого Кобзаря набуває дедалі більшої значущості у свідомості українців та гостей нашої держави, що й не дивно, позаяк добірним зерном проросли його слова, які стали пророчими.