«Як зберегти своє психічне здоров’я в умовах війни»: тренінг від психолога

08 квітня 2022
537

Нині все українське суспільство відчуває тривогу, дискомфорт, невпевненість, страх, стрес та розпач перед викликами сьогодення. Ми хотіли б почуватися інакше. І виникає питання: «Як повернути собі працездатний стан? Як реагувати спокійно та адекватно на те, що відбувається навколо нас?» Особливий стрес викликає відчуття безпорадності та нездатності вплинути на події.

З метою охоплення всіх учасників освітнього процесу університету практичний психолог Тетяна Климач провела цикл психологічних тренінгів «Як зберегти своє психічне здоров’я в умовах війни».

Зустрічі відбувались у Фаховому медико-фармацевтичному коледжі, на кафедрі медичної біології, кафедрі терапевтичної стоматології, кафедрі внутрішніх хвороб та медицини невідкладних станів, а також для студентського самоврядування, Громадянського (Республіканського) штабу солідарності.

Тренінги допомогли учасникам зосередитися на своєму емоційному стані та визначити методи підтримки кожного, хто зазнав страждань внаслідок воєнних дій. Для відновлення психіки, психосоматичного стану, що має величезні резерви самовідновлення і саморегуляції, учасники тренінгу опанували ряд теоретичних та практичних навичок у сфері збереження психічного здоров’я і зняття стресу.

Зараз, як ніколи, ми маємо приділити увагу своєму психічному та психологічному здоров’ю. До війни ніхто не готовий, але навіть у такій ситуації треба знати, як грамотно справлятися з панікою та страхом.

Сьогодні психологічна служба продовжує дану роботу як зі здобувачами освіти, співробітниками університету, так і з громадою Полтавщини.