Методичний семінар: «Українська мова як іноземна»

23 жовтня 2019
955

Методичний семінар:  «Українська мова як іноземна»

Викладачі кафедри українознавства і гуманітарної підготовки охоче опановують та впроваджують у вишівську практику найновіші технології реалізації змісту навчання.

Уже не новацією в організації моніторингу й оцінюванні рівня засвоєння теоретичних знань, опануванні базовими практичними навичками з тієї чи тієї навчальної дисципліни передові медичні виші, зокрема й УМСА, вважають об’єктивні структуровані практичні іспити (ОСПІ) й об’єктивні структуровані клінічні іспити (ОСКІ) для клінічних кафедр.

23 жовтня на методичному семінарі кафедри слухали про можливості й перспективи впровадження ОСПІ під час вивчення дисципліни «Українська мова як іноземна». Викладачі обговорювали актуальні методи підвищення якості нефахової підготовки студентів-іноземців. У цьому контексті ОСПІ – з дисципліни «Українська мова як іноземна» – це інноваційний спосіб оцінки знань, що демонструє практичну направленість навчання, універсальний тест на мовну й комунікативну компетентності студентів.

Прозвучали й міркування про подальше дослідження об’єктивно структурованих іспитів з розглядуваної непрофільної дисципліни, потребу системного й поглибленого вибудовування станцій до тем, виучуваних за чинною програмою з дисципліни «Українська мова як іноземна».

Безумовно, педагогічна інноватика у виші – це запорука освітнього й наукового поступу. Колектив кафедри глибоко переконаний у тому, що кожен викладач має всіляко сприяти освітньому поступу, активно долучатися до формування місткої бази педагогічних здобутків і знань.