Відбулося засідання Регіональної ради Полтавської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

24 травня 2022
348

24 травня 2022 року в Полтавському державному медичному університеті відбулося засідання Регіональної ради Полтавської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

На засіданні слухали інформацію Валерія Похилька, голови Регіональної ради Полтавської області, про те, що членами Поважної Ради, було прийнято рішення, згідно з механізмом, запропонованим виконавчим комітетом, до Дня українського медика провести нагородження медичних працівників, працівників фармації, благодійників та волонтерів, які виявили себе під час війни за поданням Регіональних рад. Членами Регіональної ради Полтавської області були подані пропозиції й був сформований список-подання кандидатів від Полтавщини на нагородження Грамотами.

Другим питанням Регіональна рада розглянула ініціативу деяких членів Поважної Ради про зміну назви та перенесення дати відзначення дня медичного працівника.  Підтримано рішення звернутися до Президента України щодо запровадження святкування «Дня українського медика» 9-ого серпня, у День Святого Пантелеймона.  Щорічні заходи в третю неділю червня були започатковані ще за Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1 жовтня 1980 року. З того часу, тією чи іншою мірою, українці шанують медиків у визначену дату спільно з росією, білоруссю та іншими країнами, що були у складі союзу.

Пропозиція зробити 9-те серпня Днем Українського Медика вже висувається не перший рік, але тепер стала як ніколи актуальною. Відданість своїй професії, милосердя, професіоналізм та служіння своєму народові - усе це про українських медиків і їхній самовідданий подвиг під час боротьби з епідемією та допомога воїнам і цивільному населенню в цій кривавій війні за наше майбутнє.

Ураховуючи вже традицію в нашій країні в День Святого Пантелеймона відзначати найкращих медиків було запропоновано, як один із варіантів, розглянути дату 9 серпня або 27 липня за юліанським календарем. Відповідне звернення до Президента буде підготовлене сформованою робочою групою в найближчий час.