Відбувся Круглий стіл

10 червня 2022
390

10 червня 2022 року на кафедрі оториноларингології з офтальмологією відбувся Круглий стіл на тему: «Естетична та функціональна риносептопластика». Зі вступним словом виступила директор інституту в складі закладу вищої освіти навчально – наукового інституту післядипломної освіти, д. мед. н. Алла Марченко. Вона схвалила систематичне проведення науково – практичних Круглих столів з залученням лікарів різних суміжних спеціальностей. Також до участі в Круглому столі долучились отоларингологи та пластичні хірурги лікувально-профілактичних закладів м. Полтави та області, лікарі- інтерни І та ІІ року навчання.

Доповідачами були практикуючі лікарі – хірурги, лікарі- інтерни оториноларингологічного профілю, з доповіддю виступив запрошений з м. Києва пластичний хірург Сергій Кийло. Він розповів про новітні методи та особливості виконання риносептопластик з використанням сучасного обладнання, та розглянув можливі ускладнення, що часто виникають у молодих спеціалістів.

З презентацією клінічного випадку віступив пластичний хірург Володимир Таран, що в своїй доповіді розглянув техніку виконання ринопластики на клінічному випадку з детальними коментарями. Також були представлені доповіді наукових працівників кафедри оториноларингології з офтальмологією к. мед. н. Наталії Соннік та к. мед. н. Андрія Лобурця.

До участі та обговорень долучились провідні спеціалісти ЗВО ПДМУ-к. мед. н. Ірина Чорна та к. мед. н. Оксана Шликова.

Обговорюючи доповіді, учасники Круглого столу всебічно розглянули суміжні для лікарів оториноларингологів та пластичних хірургів питання, які виникають не тільки у досвідчених спеціалістів, а і у молодих лікарів.

Засідання Круглого столу проводилося з трансляцією через платформу Zoom, що дало можливість долучитися до заходу, здобувачам вищої освіти та лікарям із інших міст."