Коли любов до професії стає активною життєвою позицією

30 квітня 2020
617

29 квітня 2020 року виповнилось 90 років з Дня народження Ветерана праці, Відмінника охорони здоров‘я України, кандидата хімічних наук, доцента кафедри біонеорганічної, фізичної і колоїдної хімії Раїси Федорівни Відєніної.

Закохана у свою професію, вона не тільки присвятила їй все життя, а й прищепила любов до неї своїм чисельним учням, студентам академії. Самовіддано передаючи їм свій досвід та знання, вчила активній громадській позиції, небайдужості до людських страждань, відповідальності до обраної майбутньої професії лікаря.

Вчила на власному прикладі, бо ж і сама завжди брала активну участь у житті академії та підготовці кадрів.

З 1980 по 1985 роки Раїса Федорівна Відєніна також очолювала ще і профспілковий комітет співробітників Полтавського медичного стоматологічного інституту, була впродовж багатьох років на сторожі здоров`я і змістовного відпочинку колег.

 «Висококваліфікований фахівець, талановитий педагог, а ще доброзичлива і ерудована людина, натхненний організатор,» - так називають і такою захоплюються сьогодні багато випускників академії, які є її вихованцями і вдячні за глибокі знання та любов до професії.

Доцент Раїса Федорівна Відєніна, незважаючи на поважний вік, і нині не полишає активної позиції: тримає руку на пульсі часу, вона зі своїми колегами і колишніми учнями приймає всі виклики непростого нашого сьогодення.

Ректорат, профспілковий комітет і співробітники академії вітають почесну ювіляршу і від усього серця бажають Раїсі Федорівні довголіття, оптимізму, щастя та благополуччя!