Відбулись Урочистості з нагоди Дня медичного працівника

16 червня 2022
572

16 червня 2022 року в Університеті відбулись Урочистості з нагоди Дня медичного працівника. За дорученням ректора ЗВО ПДМУ, професора Вячеслава Ждана їх відкрив перший проректор, професор Валентин Дворник. Вітаючи усіх від імені ректора, професора Вячеслава Ждана та від адміністрації з професійним святом, Днем медичного працівника, він зробив короткий екскурс у прожиті напружені дні навчання і лікувальної та благодійної діяльності університетської спільноти в умовах воєнного стану. Зокрема, зазначив, що буремні події воєнного лихоліття в країні не тільки яскраво висвітлили професійну діяльність науково-викладацького та студентського колективу, а й яскраво засвідчили високий прояв патріотизму та спільну готовність гідно протистояти випробуванням, що їх принесла війна з рашистами. «Тим самим ми не тільки тримаємо освітянський фронт, а й рятуємо життя нашим захисникам Вітчизни і нашим цивільним громадянам! Слава нашим медичним працівникам! Слава Україні!» - завершив перший проректор ЗВО ПДМУ, професор Валентин Дворник свій виступ.

Лідер Республіканського руху Полтавщини Олег Слизько у своєму виступі дав високу оцінку гуманітарній діяльності, патріотичному спрямуванню виховної роботи та волонтерам Університету. «Адже завдяки добровільним медичним загонам з надання першої медичної допомоги, створених за ініціативи голови Студентського парламенту ЗВО ПДМУ Олександра Мамая та поширених далі в інших містах, вже у перші дні війни вдень і вночі по всій Полтаві студенти надавали допомогу не тільки евакуйованим людям, які бачили смерть і кров, а й всім тим, хто її потребує. Низький уклін вам і подяка за це!» - сказав очільник Республіканського руху Олег Слизько і вручив Подяки Університету та особисто Голові Студпарламенту Олександру Мамаю.

За високий професіоналізм, сумлінну працю, активну громадську позицію та з нагоди Дня медичного працівника перший проректор ЗВО ПДМУ, професор Валентин Дворник вручив Подяки науково- педагогічним працівникам університету. Захід був спрямований на підтримку тимчасово переміщених осіб, які нині проживають у гуртожитках ЗВО ПДМУ.

Урочистості завершились виступом Полтавського муніципального духового оркестру.