Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії оптимізує виховну роботу в умовах карантину

26 жовтня 2020
725
Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії оптимізує виховну роботу в умовах карантину

Виховна робота із студентською молоддю – процес важливий, постійний, але важкий і непомітний. А співробітникам кафедри анестезіології та інтенсивної терапії цього року дісталась найвідповідальніша частина цієї роботи  - кураторство студентів всього 1 курсу медичного факультету №1.

«Першачків» необхідно познайомити з невідомою їм системою навчання у вузі, адаптувати до неї. Раніше для цього були доступні численні педагогічні методики. Але цього року через карантинні обмеження всі класичні засоби виховної роботи стали неможливими.

Тим не менш, співробітники кафедри анестезіології та інтенсивної терапії шукають вихід в цій непростій ситуації. Ще до оголошення дистанційного навчання всі старости студентських груп були запрошені на кафедральне засідання. Завуч кафедри, доцент А.І. Могильник та відповідальний за виховну роботу В.О. Телегань представили особисто кожного викладача, відповідального за курацію конкретної студентської групи і познайомили з кафедрою анестезіології. Викладачі разом із студентами розробили план виховних заходів, а з початком дистанційного навчання домовились спілкуватись у режимі онлайн.

Так 23 жовтня 2020 року завідувач кафедри, професор Д.А. Шкурупій провів онлайн виховну годину із студентами 1 курсу медичного факультету №1, де були обговорені питання спілкування в студентському колективі, можливості творчої реалізації і участь в громадських студентських об’єднаннях  академії. Крім того, студенти ознайомились з системами охорони здоров’я і медичної освіти в Україні та інших країнах у рамках академічної мобільності.