У серцях відлуння «Шевченкових дум»

13 березня 2019
643

Березень – це блакитноокий світанок весни,пробудження не тільки приспаної хурделицями землі, а й зневірених душ. Тому не випадково, що перший місяць весни в Україні часто називають Шевченковим. «Досить було однієї людини, щоб розбуркати націю», – писав Остап Вишня, адже в його полум’яному слові оживало все те, що таїлося в глибинах всеосяжної душі народу.

11 березня викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки УМСА разом з іноземними студентами долучилися до святкового дійства – загальноміського творчого конкурсу «Шевченкові думи», укотре потверджуючи, що Шевченко – митець на всі віки для всіх людей на Землі. Конкурс, у якому взяли участь 40 читців-декламаторів із ЗВО й коледжів Полтави, організували і провели Студентська рада м.Полтави й Управління сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому.

Юнаки й дівчата з Індії (гр. 72 мед.) у національному українському вбранні натхненно декламували невмирущі рядки «Тополі». Поезія «Думка» у виконанні АкрофіКерен (гр.52 мед.) ніжним акордом відлунювала в серцях глядачів. Але найбільше зал полонив КенедіУкатуЧидера (гр. 52 мед.), який щиро пройнявся багатостраждальною долею України, яка від часів Шевченка й досі кров'ю й сльозами здобуває справжню незалежність. «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!» – лунали слова підтримки від імені всієї світової спільноти,вселяючи віру в неминучу перемогу й торжество справедливості. Тому цілком закономірно, що «Приз глядацьких симпатій» здобув саме студент УМСА!

Із плином часу постать великого Кобзаря набуває дедалі більшої значущості у свідомості українців, що й не дивно, позаяк добірним зерном проросли його слова, які стали пророчими.