Сучасне інтерактивне обладнання розширює можливості навчання студентів

29 жовтня 2021
372

На кафедрі клінічної анатомії і оперативної хірургії за всебічного сприяння адміністрації університету відбувся значний прорив у системі підготовки здобувачів вищої освіти. Придбано сучасне інтерактивне обладнання, а саме, анатомічні столи SECTRA (SECTRA Table). Завідувач кафедри, професор Сергій Білаш вже провів перший майстер-клас для професорсько-викладацького складу кафедри.

Використання цього високотехнологічного устаткування значно підвищить ефективність надання освітніх послуг студентам-медикам. Тепер стала можливою демонстрація реальних клінічних випадків, а також — передопераційне планування з віртуальною візуалізацією пацієнта.

Анатомічні столи SECTRA мають великі інтерактивні екрани із системою індикації, яка забезпечує взаємодію з зображеннями людського тіла, отриманими комп’ютерною або магнітно-резонансною томографією. Особливо цінним є те, що детальні дослідження змодельованих організмів дозволяють студентам-медикам краще зрозуміти анатомічні функції та індивідуальні відмінності людей.

Наочна презентація тканин скелета, м’язів, органів і м’яких тканин шляхом віртуального поділу, сегментації або відшарування шарів тканини надає можливість оптимізувати набуття здобувачами освіти теоретичних і практичних компетентностей.

Вбудований інтерактивний анатомічний атлас дозволить студентам вивчати клінічну анатомію людини в режимі онлайн. Для цього можна обрати для вивчення різні частини тіла, органи, різні групи м’язів, або навіть видалити шари тіла. Також Sectra Table забезпечений додатковим розширенням для доопераційного планування. Ці інструменти будуть використовуватись здобувачами вищої освіти під керівництвом викладача для того, щоб інтерактивно оцінювати та обговорювати різноманітні випадки і стратегії, що робить це обладнання ідеальним для навчання хірургії.