Студенти і викладачі УМСА долучилися до мовчазної ходи

18 жовтня 2019
663

Студенти і викладачі УМСА долучилися до мовчазної ходи

Довідково:

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Він започаткований Європарламентом у 2007 році. Цього дня проводиться міжнародна акція “#WalkForFreedom/ХодаЗаСвободу”. Таким чином в усьому світі привертають увагу людей до ситуації торгівлі людьми та становища чоловіків, жінок та дітей, які постраждали від цього злочину.“Живий товар” дуже затребуваний. За кримінальними прибутками торгівля людьми займає 2 місце у світі після незаконного обігу наркотиків. За даними Міжнародної організації з міграції, за останні 17 років від цього злочину постраждали понад чверть мільйона українців. Як повідомляє Міністерство соціальної політики України,  станом на жовтень 2018 року у Полтавській області було встановлено 9 офіційних статусів осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

“Загальна тенденція збільшення випадків торгівлі людьми не оминає і Полтавщину. Трудова міграція - це нормальне явище, тому дуже важливо, щоб люди були обізнані щодо своїх прав та безпечного працевлаштування. Об’єднавши зусилля, ми подолаємо торгівлю людьми!”, - коментує Світлана Большева, програмний спеціаліст БО “Світло надії”.

Сьогодні акція проводиться в усіх містах України, і студенти УМСА разом з викладачами також приєдналися до неї. До мовчазної ходи долучилися понад 200 учасників з числа небайдужих громадян, студентської молоді, представників місцевої влади та громадських організацій,.